Článek

Jak začít s výrobou nože?

13.07.2016 07:23 - PETANEK - komentáře (0)

Nůž je pokládán za základní výbavu, bez které se neobjede ani jedna domácnost. Tento nástroj nám může pomoci v nespočtu situací. S pomocí něho nakrájíme snadno pečivo, zeleninu, ovoce a maso. Tohoto ostrého pomocníka výtečně využijeme na jemnou i extrémnější práci. Pro tyto případy existuje na trhu velká spousta nožů s hezkým designem a špičkovou kvalitou. Nejeden takový model vyniká pevností, odolností a perfektní ostrostí.

Abychom si mohli vyrobit nůž podle našich představ, můžeme volit ze dvou možností. První způsob je pro nás pohodlnější a jednodušší. A pro mnoho z nás to bude určitě ta nejsprávnější volba. O co vlastně jde? Stačí, abychom si pořídili konkrétní stavebnici nože. Jednotlivá balení obsahují veškeré potřebné díly, ze kterých snadno a rychle vyrobíme samotný nůž. Dané komponenty jsou už upravené tak, abychom už nemusili na nich pracovat. Tyto díly do sebe výborně zapadají, takže jejich kompletní sestavení zvládne i malé dítě. Pokud si budeme chtít vyrobit originální model, můžeme si přikoupit i jiné polotovary, které nám zaručí dostatečnou jedinečnost a stylovost. Pak takový nůž nebude mít nikdo jiný než my.

Patříme-li do skupiny manuálních zručných lidí a máme dostatek času, pak se v klidu můžeme pustit do vlastní výroby nože. K tomu mám pomůžou návody na Yotube či na webu Jatagan.eu. Na výrobu tohoto ostrého nástroje použijeme rozmanité materiály. Na čepel nám může dobře posloužit pilník, tak i exkluzivnější materiály, jako je například elmax, korozivzdorná ocel, sleipner, damašková ocel atd. Střenko si zhotovíme z kovu, stabilizovaného dřeva (přírodní břízy, barvené břízy, buku, javoru, jasanu), exotické dřeviny, špalíku z výběrového dřeva s překrásnou kresbou, kamenného kompozitu, polypropylenu, rohu, parohu či kosti. Využít se dá také perleť, micarta, G-10, carbon fiber, akrylát, různé kompozitní materiály. Neobyčejně řešený nůž dle vlastního návrhu ocení nadšenci i fandové.

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

Zatím žádné komentáře